Belföld

A főorvos szerint nem tudják az elvárt ellátást biztosítani, a kórház „visszautasítja a cikkeket ”

Mindent megtesznek, de annyira sok a beteg, hogy már nem tudják ugyanazt a színvonalat biztosítani, amellyel normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne – erről beszélt az ATV Híradójának a nyíregyházi Jósa András Kórház főorvos Szűcs Attila, aki az intenzív osztály vezetője.

Az ATV azután kereste meg a már négyszáz covidfertőzöttet ápoló intézmény vezetőit, hogy a kórház egy videóban mutatta be, hogyan néz ki belülről a második hullám. A videó célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy komoly betegséggel áll szemben az ország, ami rendkívüli feladatokat ró az egészségügyi rendszerre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház viszont kedden „határozottan visszautasította a különböző sajtóorgánumokban megjelent cikkeket, melyek az ATV-re hivatkozva azt sugallják, hogy nem tudják az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást” – szúrta ki a 444 a KESMA-birodalomba tartozó szon.hu-n megjelent közleményt, melyben azt írják, hogy

a többszörös terhelés, a beáramló betegek nagy száma ellenére is korszerű eszközökkel, a világon most fellelhető legkorszerűbb terápiával biztosítjuk betegeink gyógyítását, ennek érdekében orvosaink, ápolóink mindent megtesznek.

Hozzáteszik: „ezek a félrevezetések megrendíthetik a betegek bizalmát az orvosokban és ápolókban, pedig jelen helyzetben erre mindenkinek nagy szüksége van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik