A gödi polgármester leváltotta két alpolgármesterét

Fülöp Zoltán és Lőrincz László rég elvesztette a bizalmamat - írta Balogh Csaba.

Júniusban kettészakadt az ellenzéki tömb Gödön, miután komoly feszültség alakult ki a Momentum és a DK-LMP-Jobbik képviselői között. Balogh Csaba momentumos polgármestert kétszer felfüggesztették, Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András egymásnak üzengettek, miközben az alpolgármestereket, az LMP-s Fülöp Zoltánt és a DK-s Lőrincz Lászlót lefokozta a polgármester.

Most jó esély van arra, hogy egy kicsit lecsillapodnak a kedélyek Gödön, ugyanis a polgármester Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót felmentette alpolgármesteri tisztségükből. Balogh Csaba Facebook oldalán arról ír, hogy:

Fülöp Zoltán és Lőrincz László rég elvesztette a bizalmamat, ahogy elvesztette a pár hónapja közölt közvélemény-kutatás adatai alapján a gödi választók bizalmát is. Úgy döntöttem, hogy nem hagyhatom, hogy akadályoztatásom esetén olyan személy legyen a helyettesem, akiről nem tudom elhinni, hogy jóhiszeműen és Göd érdekeit szem előtt tartva fogja ellátni a feladatát.

A település új alpolgármesterei Andrejka Zombor és Hlavács Judit. 

Még júniusban írtunk arról, hogy kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzéki tömb kettészakadt, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva csökkentették Balogh Csaba hatáskörét. Az ellenzéki képviselők diktatórikus vezetési stílussal, hivatali visszaéléssel és a testület megtévesztésével vádolták a polgármestert, aki szerint viszont a három említett párt képviselői a Fidesszel együtt hoztak meg olyan döntéseket, amelyek a Samsung pozícióját erősítették. A dél-koreai cég ugyanis a lakossági tiltakozás ellenére bővítené üzemét a városban, amit a kormány azzal is megtámogatott, hogy a gyár környezetét különleges gazdasági övezetté minősítette, ezzel elvonta Göd bevételeinek a harmadát, amit a fideszes többségű megyei önkormányzathoz irányított. A veszélyhelyzetben meghozott döntést a kormányoldal végül törvényerőre is emelte.

Címkék: balogh csabagöd