Belföld koronavírus

Több száz műegyetemi hallgató segít a járványügyi védekezésben

Főleg autót vezetnek és adminisztrálnak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) több száz hallgatója önkéntesként segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést – tájékoztatta az egyetem hétfőn az MTI-t. A hallgatók elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját.

Az egyetem támogatásával a BME hallgatói közössége is csatlakozott a koronavírus-járvány elleni védekezés támogatására létrejött összefogáshoz, az Országos Mentőszolgálat és a Semmelweis Egyetem hallgatóinak kezdeményezéséhez. Az önkénteseknek szállást és ellátást, közéleti ösztöndíjat, valamint kedvezményes tanulmányi rendet biztosítanak.

Az intézmény belső felhívására két napon belül csaknem háromszáz jelentkezés érkezett, és már november 16-án negyvennél több műegyetemi diák kapcsolódott be a tesztelések hatékony végrehajtásával összefüggő feladatokba. A következő időszakban a mentőszolgálattal egyeztetett igényeknek megfelelő létszámban állnak majd rendelkezésre hallgatók.

A Semmelweis Egyetem rektora az Országos Mentőszolgálat kérésére november elején hívta fel arra az intézmény hallgatóit, hogy önkéntesként vállaljanak részt a járvány elleni védekezésben. Ehhez az összefogáshoz csatlakoztak most, más felsőoktatási intézmények hallgatói mellett, a műegyetem hallgatói is.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik