Belföld

A hétvégére is rátelepszik a ködös, szürke idő

Hétfőtől egy hidegfront hozza el a változékonyabb időjárást.

Szombaton az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő, legfeljebb a nyugati határvidéknél van esély a felhőzet átmeneti felszakadozására, csökkenésére. Szitálás bárhol előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet napközben általában 5 és 10 fok között alakul, késő estére 3 és 7 fok közé csökken hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Veszélyjelzés nincs, az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta, hogy szombaton várhatóan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

Vasárnap az ország nagyobb részén ismét borult, párás, néhol ködös idő várható. Vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön lehet. Helyenként szitálás is lehet. A déli szél csak az északnyugati megyékben élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Késő este 4-7 fok valószínű.

A jövő héten több front is átvonul hazánk felett, változékonyra fordul az idő, párás, ködös napoknak vége szakad.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben helyenként szitálásra, majd egyre többfelé esőre, záporra kell számítani.
Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik