Belföld

Saját csecsemőjével, és egy neten becserkészett kiskorúval is fajtalankodott egy férfi

Továbbra is börtönben marad az a kiskunfélegyházi férfi, akit 12 év fegyházra ítéltek februárban, mert fajtalankodott a saját kisgyermekével és egy közösségi oldalon általa becserkészett kisgyerekkel is.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 2013. és 2018. között gyermekpornográf tartalmú képeket és videókat tartott és tett hozzáférhetővé, valamint a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személyekről az említett tartalmú felvételt készített, továbbá csecsemőkorú gyermekével és egy a tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt is végzett.

A férfi már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, a bíróság elfogadta a nyilatkozatát és halmazati büntetésül 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Emellett mindkét gyermeke vonatkozásában megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

A Kecskeméti Törvényszék az elsőfokú ítélet kihirdetését követően fenntartotta a férfi letartóztatását, melynek hat hónapon túli felülvizsgálata vált esedékessé.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontját, és a kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt fenntartotta a férfi letartóztatását. Az ítélőtábla végzése még nem végleges, az esetleges fellebbezést a Kúria bírálja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik