Belföld koronavírus

A Jobbik rémhírterjesztésért feljelenti a Borsot

Stummer János szerint a kormánypárti bulvárlap felelőtlenül adott teret egy jósnőnek, akit a péntek 13-a miatt szólaltatott meg.

A Jobbik parlamenti képviselőjét megdöbbentette, hogy miközben az ország a koronavírus-járvánnyal küzd, a Bors pénteki címlapján ezzel jelent meg:

Sztárok jósnője: Gazsi Gizi: Piros fonal megvéd a vírustól

Stummer János szerint a „cikk” azt állította, hogy egy spirituális praktikákkal a csuklóra felhelyezett piros zsineg távol tartja a betegséget attól, aki azt viseli. Szerinte mindenkinek mindent meg kell tennie a megbetegedések és halálesetek elkerülése érdekében.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke felidézte, hogy aki különleges jogrend idején a nagy nyilvánosság előtt egy valótlan ténnyel akadályozza a védekezés eredményességét, „egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Ezért a Bors

felelőtlen, ostoba, szenzációhajhász és az embereket megtévesztő címlapja miatt rémhírterjesztés miatt büntető feljelentést

tesz. Mint írta, a lap szerkesztői pontosan tudták, hogy a címlapon kijelentő módban olvasható mondat „egyértelműen hazugság”, az a  tájékozatlanabb emberek életét veszélyeztetheti, mégis leközölték.

Stummer János előzőleg Facebook-oldalán az ominózus címlap fotójával jelentette be, hogy szerinte ez egyértelműen kimeríti a rémhírterjesztés tényállását.

 

Azt írta, a kormánypártoktól azt várja, ha kellett a felhatalmazás, akkor most vasszigorral járjanak el a KESMA bulvárlapja ellen is.

Ne csak a kisembernek járjon a büntetés, ha vét a szabályok ellen. Járjon az a haveroknak is.

A Bors péntek 13-a alkalmából szólaltatott meg jósokat, boszorkányokat, akik azt mondták, mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, a rituálék azok védelmet erősíti, akik hisznek benne.

Kiemelt kép: Stummer János / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik