Belföld

Hadházy Ákosék szövetséget kötnek a Momentummal

A Momentum szövetségre lép a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven alakított képviselőcsoporttal – jelentett be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a három független országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Fekete-Győr András szerint Szél Bernadett környezetvédelemmel foglalkozó politikusként, Hadházy korrupcióellenes tevékenysége miatt, Szabó Szabolcs pedig oktatáspolitikusként fontos a Momentumnak. Szerinte ez a három képviselő többet tett le az asztalra, mint a Fidesz–KDNP 133 bátor embere, vagy akár az ellenzéki pártok.

Szél Bernadett szerint ideje volt ennek a szövetségkötésnek, mert „egy olyan szörnyeteggel szemben, mint a Fidesz” csak egységesen lehet fellépni. A szövetségkötés azt jelenti, hogy egyeztetni fogják az álláspontjaikat, a három politikus pedig, akiknek parlamenti képviselői jogosultságai vannak, a párt szeme és füle lesz.

(via 444 és Index)

Kiemelt kép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos előterjesztés vitáján a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik