Belföld koronavírus

Négyezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon, meghalt egy 20 éves férfi

3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, olvasható a kormányzati tájékoztató honlapon.

Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak.

Meghalt egy 20 éves férfi, ezzel ő a járvány egyik legfiatalabb magyarországi áldozata. Alapbetegségként epilepsziát, súlyos mentális retardációt, gyermekkori autizmust, kóros lesoványodást és vérszegénységet tüntettek fel nála.

Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

Így néz ki a megyék fertőzöttsége, Győr-Moson-Sopronban a legsúlyosabb a helyzet
Hivatalosan ugyan nem közölnek használható megyei adatokat, de megmutatjuk, amit lehet. A koronavírus miatt kórházba kerülők száma is gyorsabban nő, mint azt az operatív törzs közlése alapján gondolnánk.

Magyarországon szerdán este 8-kor éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, fotósaink több budapesti helyszínen, a Nyugati téren, a Deák tér környékén, a Széll Kálmán téren és a nagykörúti villamosok vonalán várták a pillanatot:

Így nézett ki Budapest a kijárási tilalom életbelépésekor
Este 8 órakor életbe lépett a kijárási tilalom. Fotósaink több budapesti helyszínen, a Nyugati téren, a Deák tér környékén, a Széll Kálmán téren és a nagykörúti villamosok vonalán várták a pillanatot.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Csóti Rebeka / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik