Belföld

Orbán hallgatott a kutyás lobbira: a kijárási tilalom alatt is szabad sétáltatni

Miniszterelnök úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a kormány részére tett, mintegy másfél millió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül

írta ki Facebookra Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő. „A kutyafuttatók nyitva tartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni” – tette hozzá a veszprémi politikus.

A találkozóról Orbán Viktor is feltöltött egy videót. A miniszterelnök azt mondta, „másfél millió probléma”, hogy van másfél millió városi kutyatartó, így kivételt kell tenni velük, hogy ez megoldódjon. Ugyanis a kormányfő bejelentése alapján az este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási tilalom a munkába járókat, illetve az onnan hazatérőket kivéve mindenkire, így a kutyásokra is vonatkozna, ami sok gazda életét nagyon megnehezítette volna, különösen, hogy nem minden kutya tud ilyen hosszan úrrá lenni az anyagcseréjén.

Ovádi Péter javaslata szerint a lakóhely 500 méteres körzetében korlátozás nélkül lehet majd kutyát sétáltatni. A részletszabályozás az önkormányzatok dolga lesz.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik