Belföld

Varga Mihály kijelölte választókerületi utódját

Október közepén tette világossá Varga Mihály, hogy nem indul újra egyéniben a 2022-es választáson, az atv.hu akkor azt valószínűsítette, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje Gór Csaba ügyvéd lehet, aki 2010 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben. A pénzügyminiszter ezt most meg is erősítette Facebook-bejegyzésében.

A járvány időszakának kormányzati munkái viszont újabb és sokasodó feladatokat jelentenek, így szükség volt a választókerületi munka átszervezésére. Javaslatomra a Fidesz-KDNP és szövetséges szervezeteink vezetői Dr. Gór Csaba, II. kerületi FIDESZ-KDNP frakcióvezetőt választották meg választókerületi elnöknek. A döntést Orbán Viktor pártelnök jóváhagyta

– írta Varga Mihály, amiből következik, hogy a kormánypárti jelölt is nagy valószínűséggel Gór Csaba lesz két év múlva.

Korábban Varga mellett Gulyás Gergely, Kocsis Máté, és Hollik István is bejelentette, hogy nem méretik meg magukat egyéniben a következő országgyűlési választáson. Mindannyian azzal indokolták a döntést, hogy a kampányban olyan feladataik lesznek, amelyek mellett már nem fér bele az egyéni indulás. Ellenzéki oldalon viszont úgy értelmezték a fideszes átrendeződést, hogy a kormánypárti jelöltek felmérték, hogy a fővárosban egyéniben az ellenzéki jelölteknek van nagyobb esélyük, így inkább listáról igyekeznek bejutni azok a politikusok, akikre a következő ciklusban is számít a miniszterelnök.

Kiemelt kép: Varga Mihály/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik