Belföld koronavírus

Oktatási szünetet rendeltek el a közszolgálati egyetemen

Keddtől oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora erre a hétre, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra – írja az MTI.

Koltay András hétfőn az egyetem honlapján videóüzenetben számolt be az NKE járványügyi intézkedéseiről: hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás, a rektor pedig a munkatársaktól azt kérte, segítsék az átállást.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a tavaszi időszak, valamint a nyári felkészülés nyomán az intézmény informatikai infrastrukturális szempontból kész az online oktatás bevezetésére. Ezzel együtt azt mondta: nem lesz zökkenőmentes a folyamat; a jövő héten kiküszöbölik majd az esetleges gyermekbetegségeket.

A rektor az NKE kollégistáit arra kérte, térjenek haza. Elmondta ugyanakkor, hogy ha a szabályozás lehetőséget ad méltányossági okból a maradásra, azt a tavaszi időszakhoz hasonlóan lehetővé teszik. Azt is kiemelte, hogy a rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak. Ezért a két kar hallgatóit arra kérte, hogy a kari vezetőktől tájékozódjanak. Koltay András kitért arra is, hogy az egyetemen rendezvénystopot hirdettek, csak online lehet rendezvényeket tartani.

Az NKE rektora azt is elmondta, hogy a vizsgaidőszakra speciális szabályokat alkotnak majd. Koltay András pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni. A rektor továbbra is mindenkit felelős maszkviselésre, távolságtartásra, rendszeres fertőtlenítésre kért, továbbá arra, hogy vigyázzanak magukra, egymásra, családjukra.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik