Belföld

Karácsony: aljas, cinikus lépés lenne Orbán vétója

Úgy számol, a kormányfő 2500 milliárd forinttól fosztaná meg azzal magyarokat.

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, elképesztően felelőtlen, aljas és cinikus lépés lenne, ha Orbán Viktor valóban megvétózná az uniós költségvetést.

Karácsony Gergely számításai szerint ezzel a kormány 2500 milliárd forinttól fosztaná meg a magyarokat.

A magyar miniszterelnök bejelentése, miszerint kész megvétózni az európai válságkezelést, azt a pénzt veszi el a magyar emberektől és a magyar vállalkozásoktól, ami nekik jár.

Szerinte Orbán Viktor olyan jogállami kritériumokat nem hajlandó betartani, amelyek többek közt azt szolgálják, hogy a támogatások ne a kiváltságos kevesekhez, hanem a válság miatt bajba jutott  emberekhez, vállalkozásokhoz jussanak.

Elképesztően felelőtlen, aljas és cinikus lépése ez a kormánynak.

A főpolgármester szerint most nyert valódi értelmet a szabad városok kezdeményezése, az, hogy az uniós válságkezelő csomag  legalább felét azok az önkormányzatok használják fel, amelyek készek betartani a jogállami kritériumokat. Karácsony úgy vélte, azok az ország érdekeit szolgálják, az önkormányzatok pedig arra jelentenek garanciát,

hogy mindenki, éljen bármely településen, megkapja, ami neki jár.

Mert Magyarország nem egyenlő a kormánnyal, a támogatás sem a kormányé, hanem a magyar embereké.

Karácsony bejegyzésében azt ajánlja, a szabadvarosok.hu oldalon mindenki számolja ki, mennyi pénztől esne el települése az Orbán-kormány „kicsinyes, a saját hatalmi érdekeit az ország érdekei elé soroló politikája” miatt.

Mandiner: Orbán kész megvétózni az uniós költségvetést
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult a jelenlegi, valamint a jövő évi soros uniós elnökséget ellátó országok vezetőihez – írja a hírportál.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik