Belföld

Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete: azonnal át kell térni az online oktatásra az egyetemeken

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége a járványügyi helyzetre való tekintettel szükségesnek és már nem halogathatónak tekinti a teljes áttérést az online oktatásra az egyetemeken – írja a szakszervezet közleményében. Megjegyzik:

a kormányzat a jelenléti oktatási formát preferálja, melynek keretében különböző csoportszervezéseket lehet végrehajtani. Szerintük szóba jöhet “hibrid” oktatás is. Az egyetemek vezetésére bízzák az oktatás jellegének megválasztását. A megbetegedések száma az oktatási intézményekben is emelkedik, de a kormány legutóbbi járványügyi intézkedései nem érintették az oktatás területét, veszélyeztetve az dolgozók és tanulók egészségét.

Az FDSZ szerint a kialakult járványügyi helyzetben az egyetemek munkatársai és hallgatói, a gyakorlóiskolák pedagógusai és diákjai csak önmaguk és családjuk egészségének súlyos veszélyeztetése árán tudják fenntartani a kötelező egyetemi jelenléti oktatást, de ez nem várható el.

Hozzáteszik:

A tavaszi első hullám idején megvalósított áttérés az online oktatásra bizonyította, hogy elfogadhatatlan veszteségek nélkül biztosítható az oktatás és az egyetemek működése. Követeljük az azonnali teljes áttérést az online oktatásra – mielőtt túl késő lesz!

kiemelt kép: A Budapesti Corvinus Egyetem 2020. szeptember 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik