Belföld koronavírus

Leállították a koronavírusos betegfelvételt Miskolcon

Betelt a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak 80 százaléka a miskolci kórházban, így bevonták az ellátásba az egri Markhot Ferenc Kórházat is, írja a 444. 

A hivatalos eljárásrend szerint öt elsővonalbeli kórházra – Miskolc, Ajka, Szekszárd, Kiskunhalas és Nyíregyháza – bízták a fertőzöttek ellátását, és az előírás szerint 80 százalékos telítődésnél kell bevonni a másod-, majd harmadvonalas intézményeket.

A miskolci kórház Borsod, Heves és Nógrád megyéért volt felelős, de a várakozásokkal ellentétben nem az történt, hogy Egerbe irányították a Heves megyei betegeket és a borsodiakat Miskolcnak hagyták, hanem leállították a koronavírusos betegek felvételét Miskolcon, és Egerbe szállítják azokat, akik odakerültek volna.

Miután a miskolci kórházban betelt a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak 80 százaléka, kedden az egri Markhot Ferenc Kórházat is bevonták az ellátásba.

A 444 értesülését az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette, a tárca közölte:

 Annak érdekében, hogy Miskolcon a speciális ellátást igénylő, koronavírussal fertőzött betegek ellátását el tudják végezni (pl. dialízisre váró betegek, COVID-pozitív műtétre váró betegek, egyéb speciális invazív beavatkozások) ilyen jellegű ellátást nem igénylő, koronavírus megbetegedésben szenvedő páciensek ellátását a másodvonalban kijelölt intézmény, jelenleg az egri Markhot Ferenc Kórház veszi át ideiglenesen. Ahogy Miskolcon a betegek gyógyulnak, úgy ismét fogad új fertőzötteket.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik