Belföld

136 km/h-val mérték be, a rendőrség rátett még egy százast

236 km/h-val közlekedett.

Ezzel a címmel jelent meg a rendőrség honlapján egy közlemény hétfőn 15 óra 6 perckor, amelyben a Hajdú-Bihar megyei sebességtúllépéseket összegezték.

A cikkben arról írtak, hogy az ellenőrzések során több gyorshajtóról készült felvétel, és

volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 236 km/órával hajtott 2020 októberében.

A szóban forgó kocsiról fotót is közölt a rendőrség a gyorshajtás pillanatában, csakhogy a bemért sofőr a 24.hu-nak arról beszélt, nem 236, hanem 136 km/h-s sebességgel hajtott.

A rendőrség honlapján közzétett fotó:

Péter képernyőfotója:

Péter lapunknak elmesélte, hogy a múlt héten kapta kézhez a büntetést, külterületen a megengedett 90 helyett hajtott 136-tal, és mivel szabálysértést követett el, természetesen be is fizeti a rá kiszabott 45 ezer forintos bírságot.

Azt viszont elfogadhatatlannak tartja, hogy a rendőrség a valóságtól eltérő információkat közölt a honlapján.

Miután megjelent a cikk, egész délután csörgött a telefonom, legalább 30-40 barát, családtag, ügyfél hívott, hogy lehetek ilyen felelőtlen, miért veszélyeztetem a száguldozásommal mások életét. Nem is értettem, mert már a kezemben volt a büntetés. Az ügyiratszámmal megnéztem még egyszer a honlapon, és én 136-tal mentem. Ez is gyorshajtás, de hétköznapos, amiért nem hurcolják meg az embert

– mondta lapunknak Péter.

Arról is beszélt, legnagyobb problémája az, hogy a környéken nincs még egy olyan zöld Ford Mustang, mint az övé, de az országban is csak két másik magánszemélynek van ilyen a tulajdonában.

A közleményt több hírportál is átvette, ezeket a cikkeket pedig osztani kezdték a Facebookon. Sok kommentelő pedig nekitámadt Péternek olyasvalamiért, amit szerinte nem is követett el.

A hozzászólások között olvastam olyat, hogy ha meglátják a kocsit, felgyújtják, beverik a szélvédőjét. Esetemben ez azért is különösen kellemetlen, mert hiába védte a személyiségi jogaimat a rendőrség a rendszám kitakarásával, nem tömegautóm van, Magyarországon alig található belőle néhány. És amíg a helyzet nem tisztázódik, félek is vele közúton közlekedni, az alkatrészeket Amerikából kell berendelnem hozzá.

Péter bocsánatkérést vár a rendőrségtől. Az ügyet csak akkor terelné jogi útra, ha ténylegesen kár érné miatta, például az ügyfelei erre hivatkozva nem kötnének szerződést vele. Elmondása szerint ebben az esetben ezt a kieső összeget behajtaná a hatóságokon.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget is. Válaszukban azt írták,

a hírrel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik