Belföld

Ködveszély kontra 22 fok, kettéválik az ország

Keddre hat megyére adtak ki figyelmeztetést.

Kedden a nyugati és déli megyékben a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az ország északkeleti felén borult, párás, helyenként tartósan ködös marad az idő.

A középső megyékben napközben csökkenhet a rétegfelhőzet kiterjedése, csak szitálás fordulhat elő a felhős tájakon. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet a naposabb nyugati és déli tájakon napközben 17-22, a tartósan borult országrészekben 10- 16 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt hat megyére.

Azt írták, hogy napközben átmenetileg lassan javulhatnak a látási viszonyok, de Pest megyében és a környező térségekben, az Alföld középső és északi részén, az Északi-középhegység völgyeiben továbbra is maradhatnak (sűrű) köddel borított tájak. Késő estétől pedig a köd újra egyre nagyobb területre terjedhet ki az országban, szerdára ezért még nagyobb területet érint a veszélyjelzés.

Kiemelt kép: Köd a Salgótarján közelében lévő Szilvás-kőről fotózva. MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik