Belföld koronavírus

59 iskolát, óvodát fertőtlenítettek a katonák az őszi szünetben

A katonák elvégezték az előre kijelölt 59 köznevelési intézmény fertőtlenítését az őszi szünetben – mondta a honvédelmi miniszter sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

Az előre kijelölt 59 intézményben 360 ezer négyzetméter fertőtlenítését végezték el a katonák, és ezzel megteremtették a feltételeit annak, hogy a gyerekek fertőtlenített iskolákban, biztonságos körülmények között folytathassák tanulmányaikat az őszi szünet befejeztével – mondta Benkő Tibor.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka közölte: 27 településen végezték el a munkát, az óvodák, általános és középiskolák, felsőoktatási intézmények fertőtlenítéséhez 10 382 liter fertőtlenítőszert használtak fel. A munkában hét katonai szervezet 109 katonája és 30 gépjárműve vett részt.

A vezérezredes elmondta azt is, hogy az előre kijelölt intézményeken túl további 34 intézmény – iskola, szociális intézmény, kórház – fertőtlenítésére érkezett igény, ezekből 15-öt már elvégeztek november 1-jéig.

Kiemelt kép: Orosháza, 2020. október 24. A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Ezredének katonája védõfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielõtt a honvédség fertõtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Az iskolában a héten egy felsõs tanulónál igazolták a koronavírust. Két raj magas alkoholtartalmú szerrel végzi az áramtalanított iskola fertõtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belsõ felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertõtleníti.  MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik