Belföld

Komoly extraköltségekkel kell számolniuk az autótulajdonosoknak jövőre

Az RTL Klub Híradója arról számol be, hogy ismét drágulni fog a gépkocsik kötelezőbiztosítása. Ezt a tulajdonosoknak kiküldött ajánlatokból következtették ki.

A drágulás 20-25 százalék lehet, ami illeszkedik az évek óta tartó tendenciába. Mindez annak ellenére történik, hogy a jegybank a díjak csökkenését szerette volna elérni. A biztosítók idén is a szervízdíjak és az alkatrészárak emelkedésére hivatkoznak.

Eközben Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre. A szakértő rámutat: a díjak emelkedése bizonyos tekintetben indokolható, a kalkuláció azonban nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a gépkocsiközlekedés jelentős mértékben csökkent, amit jelez az üzemanyagárak változása is.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása meg nem zárult le, ezeknél az autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik