Belföld

A MOK elnöke kikosarazta Pintér belügyminisztert

KIncses Gyula nem vesz részt a kórházigazgatók kiválasztásában.

A Magyar Orvosi Kamara közleménye szerint Kincses Gyula erről már tájékoztatta is Pintér Sándor belügyminisztert. Az állami  kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án hoztak létre egy javaslattevő bizottságot.

A testületbe felkérték Kincses Gyulát is, de a Magyar Orvosi Kamara elnöksége még aznap ügy döntött, elnöke a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában.

Az elnökség jelenleg ugyanis elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja. A kamara erről szívesen egyeztetne a belügyminiszterrel, amit jeleztek is neki egy nappal korábban.

Az állami hírügynökség korábban megírta, hogy a kormány Kincses Gyula mellett a javaslattevő bizottságba felkérte Oberfrank Ferencet, az MTA Titkárság köztestületi igazgatóját, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízottat, Szócska Miklóst, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánját és Müller Cecília országos tiszti főorvost.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik