Belföld

Tizedik alkalommal adták át a GPwA – Zöld Díjakat

Az idén tizedik alkalommal adták át a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjakat. A 2011-ben indult GPwA zöld pályázati rendszer elismerése azt tanúsítja, hogy szigorú kritériumoknak megfelelve, az adott papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató zöld gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás jellemzi.

Az idei díjazottak között 19 nyomda, 3 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 2 papírkereskedő cég van, melyek együttesen 159 milliárd forint nettó árbevétellel, több mint 4000 fő alkalmazotti létszámmal a hazai papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik. A 25 díjazott cég (6 nagyvállalat, 14 középvállalat és 5 kisvállalat) összesen 84 közvetlen környezetközpontú vonatkozású (ISO 14001, EMAS, ISO 50001, ISO 22000, FSC-COC, PEFC-COC, EU Ökocímke) vállalatirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendelkezik.

A GPwA 2020 Zöld Konferenciát és Eredményhirdetést a koronavírus-járványra tekintettel online formában rendezték meg a Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben. A rendezvény több mint hetven meghívottja között a díjazott cégek, a fővédnökök, a támogatók, a médiapartnerek képviselői, a zsűri tagjai, valamint a sajtó képviselői voltak.

Az Év Zöld Nyomdái:

Alföldi Nyomda Zrt., ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., Central Dabasi Nyomda Zrt., Color Pack Zrt., Dürer Nyomda Kft. Gelbert ECO Print Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt., Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. Budapesti Nyomda, MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. Veszprémi Nyomda, Pátria Nyomda Zrt., Pénzjegynyomda Zrt., Prime Rate Kft., Prospektus Kft., RR Donnelley Magyarország Kft., Raszter Nyomda Kft., STI Petőfi Nyomda Kft., Zrínyi Nyomda Zrt., Xerox Digitális Nyomda.

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártói: CODEX Értékpapírnyomda Zrt., Lászlópack Kft., Pakett 2005 Csomagolóanyag Gyártó Bt.

Az Év Zöld Papírgyártója: DIPA Diósgyőri Papírgyár Zrt.

Az Év Zöld Papírkereskedői: Antalis Hungary Kft.; Papyrus Hungária Zrt.

A GPwA a 10 éves születésnap alkalmából különdíjat alapított azon szervezetek számára, akik tíz éven át folyamatosan, ötcsillagos minősítéssel szereznek meg Zöld címet. Idén az alábbiak kapták meg ezt a kiemelkedő teljesítményt igazoló elismerést:

Antalis Hungary Kft., ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., Gelbert ECO Print Kft., STI Petőfi Nyomda Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik