Belföld

A helvéciai cserbenhagyásos gázoló letartóztatását kezdeményezik

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt letartóztatását indítványozza annak a sofőrnek, aki miután Helvécián elgázolt egy út szélén gyalogosan közlekedő nőt, áldozatát magára hagyva, megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nő a helyszínen életét vesztette – olvasható az ügyészség csütörtöki közleményében.

A gyanú szerint a helybeli férfi 2020. október 24-én 15 óra körül – nappali, jó látási viszonyok között – Helvécia lakott területén közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival. Haladása során járműve jobb első részével elütötte az előtte, vele azonos irányba az úttest jobb szélén közlekedő gyalogost. A baleset következtében a nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Csak másnap reggel találtak rá.

A gyanúsított annak ellenére, hogy a baleset bekövetkezését észlelte, a helyszínről járművével megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült áldozata részére. A közlemény szerint a kecskeméti rendőrök bravúros gyorsasággal azonosították és elfogták a férfit, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A gyanúsított az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. Az ügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekkel gyanúsított férfi jelenlétének biztosítása érdekében csütörtökön a letartóztatását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik