Belföld koronavírus

Áprilisban meghalt egy koronavírusos férfi, azóta sem került be a hivatalos statisztikába

Április 14-én meghalt egy 68 éves férfi a székesfehérvári kórházban, akiről április 10-én derült ki, hogy igazoltan koronavírus-fertőzött. A kórházi dokumentumok szerint a halálához ez is hozzájárulhatott, a halál közvetlen okaként keringési elégtelenséget állapítottak meg.

Az elhunyt férfi lánya most a 444-nek arról számolt be, hogy édesapjának – aki egyébként egy idősotthon lakója volt, gyakran szorult kórházi kezelésre – rengeteg alapbetegsége volt, a vírus „könnyebbülést hozott számára, enélkül sem élt volna sokáig”.

Miután édesapja meghalt, lánya napokig figyelte, felkerül-e a koronavírusban elhunytak listájára, ami noha anonim, életkor és alapbetegségek  alapján konkrét esetek is beazonosíthatóak.

Azonban édesapja adatainak egyik elhunyt sem felelt meg, így levelet írt a Belügyminisztériumnak, csatolva a kórházi zárójelentést, de édesapja ezt követően sem került fel a listára. Ezek után többször próbált a hatóságokkal kapcsolatba lépni, de sehol nem kapott segítséget.

A kórháztól azt az információt kapta, hogy továbbították az adatokat, így nem tudják mi történhetett. A férfi halálának másnapján egyébként jelentettek egy 68 éves elhunytat, de az ő alapbetegségeinél daganatos betegség is szerepel, ez alapján másik személyről van szó, bár lehetséges, hogy az alapbetegséget tüntették fel tévesen.

A 444 emlékeztet, hogy nemrég egy 39 éves tanár majdnem egyhetes késéssel került fel a kormányzati tájékoztató oldalra, miután a halálát követően megjelent egy cikk arról, hogy nem szerepel a statisztikában.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik