Belföld

Hamarosan eltörölhetik a civileket listázó törvényt

Nemsokára eltörölheti a civilek listázást szorgalmazó törvényt, miután az Országgyűlés igazságügyi bizottsága tárgysorozatba vette az A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvénynek az Európai Unió jogának való megfelelés érdekében történő hatályon kívül helyezéséről című törvényjavaslatot, vagyis az plenáris ülésre kerül – írja a 444.hu.

A törvényt amúgy is vissza kell vonni vagy meg kell változtatni az Európai Unió Bíróságának ítélete miatt, ami nyáron kimondta, hogy jogsértő a külföldről támogatott civileket listázó törvény.

A mostani törvényt ellenzéki képviselők, az MSZP-s Tóth Bertalan és Harangozó Tamás meg a párbeszédes Szabó Timea terjesztették be, és a Fidesz-KDNP nagyon ritkán enged plenáris ülésre ellenzéki beterjesztést.

Szabó Tímea így reagált minderre a Facebook-on:

Győzelem! A Fidesz visszavonja a civilek üldözéséről szóló törvényt!

Az Európai Unió Bíróságának döntése nyomán MSZP-s képviselőtársaimmal közösen benyújtottunk egy módosító javaslatot, amely szerint „A külföldről támogatott szervezetekről szóló” törvényt helyezzék hatályon kívül. A parlament Igazságügyi bizottságában ma a Fidesz egyhangúlag támogatta ezt.

2017-ben Orbán Viktor elé terítettem egy húszoldalnyi listát, hogy megmutassam neki: az eszement civil törvényükkel több száz olyan szervezetet nyírnak ki, amelyek rákos betegek gyógyításával, autizmussal élő gyermekek oktatásával, vidéki nagycsaládok segítésével, rokkant idős emberek ápolásával foglalkoznak.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik