Belföld

Fél kilométeren át vonszolta a láncra kötött fuldokló kutyáját egy férfi Apcon

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség egy 41 éves férfival szemben, aki láncra verte, majd fél kilométeren keresztül vonszolta a kutyáját Apcon.

A férfi augusztus 11-én délelőtt egy fém láncból készült hurkot kötött a kutyája nyaka köré, majd mintegy 500 méteren keresztül vonszolni kezdte az utcán. Az eb nyakán megszorult a lánc, fuldoklott, és nem kapott levegőt, ám ez nem különösebben zavarta a férfit. Ennek ellenére is tovább húzta maga után a kutyát, miközben a póráz végével ütlegelte is a hasán csúszó fiatal jószágot. A kegyetlen állatkínzásnak az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget.

A bántalmazás és a vonszolás következtében a kutya az orrán, a hasán és a combján szenvedett horzsolásos sérüléseket, emellett leszakadtak hátsó lábairól az úgynevezett farkaskörmök is. Az állat annyira kikészült, hogy még akkor is félig öntudatlan, sokkos állapotban volt, amikor a helyszínre hívott állatorvos délután megvizsgálta.

A kutya akár el is pusztulhatott volna, ha a postás közbelépése nem menti meg időben az életét.A Hatvani Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen. Az állatkínzás akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Kiemelt kép: Heves Megyei főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik