Belföld

Farkas Örs: Levettem a maszkot, ez hiba volt

A Ferencváros-Újpest hétvégi futballrangadón annyira elkapta a hév a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjét, hogy maszk nélkül készített szelfit magáról, és a képet ki is tette a Facebook-oldalára. Igaz, nem sokáig, mert amikor a 444.hu felfedezte és publikálta, Farkas Örs rövid úton eltüntette.

A kép helyett Farkas szóvivő vasárnap délelőtt egy elnézéskérő posztot tett ki, amelyben elismerte: hibázott, amikor a meccs alatt levette a maszkját.

A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt. A maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

A kormány péntektől kötelezővé tette a maszkviselést résztvevők számára minden szabadtéri sportrendezvényeken és demonstráción. A kormányrendelet a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezetők, a versenybírók és a segítőik számára felmentést adott a maszkviselés a alól és azt engedte meg, hogy a gyűléseken a felszólalók maszk nélkül mondhassák el a beszédüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik