Belföld

Borús idő jön – öt megye a köd miatt besárgult

A látási viszonyok szombat délelőtt csak lassan javulnak.

Szombaton többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, csak rövid időre süt ki a nap. Az Észak-Dunántúlon, kisebb eséllyel az Északi-középhegység környezetében tartós maradhat a köd.

A déli megyékben több helyen, másutt helyenként lehet eső, zápor. A szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet többnyire 13-18 fok között alakul, de a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében csak 10-12 fok valószínű napközben – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki öt megyére.

Azt írták, hogy a látási viszonyok szombat délelőtt csak lassan javulnak. Vasárnapra két megyére érvényes a figyelmeztetés.

 

Vasárnap nyugaton rétegfelhőzet lehet, az ország délkeleti, keleti felén lesz vastagabb a felhőtakaró. A ködfoltok napközben vékonyodnak, zsugorodnak, délután, este ismét sűrűsödnek, terjeszkednek. Északnyugaton inkább csak szitálás fordulhat elő,  máshol több helyen valószínű eső, zápor. A szél néhol megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18 fok között alakul.

Kiemelt kép: A ködös Szentendre látképe október 23-án. MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik