Belföld

Egyik kezével ad a taxisoknak, másik kezével üti a fővárost az ITM

Meghosszabbodik taxisokra vonatkozó személygépjármű-csere határideje – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A kormány szerdai ülésén támogatta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának javaslatát, eszerint 2022. év végéig nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozóknak, cégeknek – jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára és Láng Zsolt, a budapesti Fidesz-frakció vezetője a tárca közleménye szerint.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a közleményében odaszólt a főváros vezetésének, mint írják:

a könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által cserben hagyott budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, de a kormánydöntés természetesen az ország más részein dolgozó taxisokra is vonatkozik.

A közlemény arra nem tér ki, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nemrég bejelentette, hogy a budapesti taxisok engedményt kapnak a drosztdíjból, ahogy arról sem írnak, hogy a főváros egyhangúlag támogatta korábban az erre vonatkozó előterjesztést.

Döntött a taxisok és a turisztikai vállalkozások megsegítéséről Budapest
A fővárosi területeken a vendéglátóteraszok után fizetendő közterület-használati hozzájárulásból 2021. március 31-ig 90 százalékos kedvezményt adnak.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik