Belföld koronavírus

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

66 éves korában elhunyt Adorján Gusztáv, a nyíregyházi kórház igazgatója, a hírt a Facebookon tudatta az intézmény.

Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv.Döbbenet, csend és fájdalom…

Közzétette: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – 2020. október 21., szerda

 

Arról október 8-án a Magyar Narancs és a 444 cikkezett, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház igazgatója koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul, és olyan súlyos az állapota, hogy a budapesti Korányi Pulmonológiai Intézetbe kellett szállítani. A nyíregyházi kórház sajtófőnöke akkor azt mondta, a főigazgató felépüléséig az oktatókórház orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el a feladatait. A kórház a Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos Covid-fertőzöttjét fogadja.

Adorján Gusztáv közéleti szerepet is vállalt, ő volt a nyíregyházi közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakció vezetője. A Narancs.hu értesülése szerint szeptember 30-án még részt vett a közgyűlés előtti egyik bizottsági ülésén, de az október elsejei közgyűlésen már nem jelent meg.

Az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye alapján azt írja: Adorján Gusztáv a nyíregyházi megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejövő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki.

Adorján Gusztáv a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, Nyíregyháza díszpolgára volt. A főigazgató halála miatt a Magyar Kórházszövetség is részvétet nyilvánította. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: „Nagyon jó szakembert, igaz embert, jó kollégát vesztettünk el. Megrendülten osztozunk a család gyászában.”

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik