Belföld

Zsebre dolgozott két rendőr az M1-es autópályán

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szeptemberben abban állapodtak meg, hogy közös járőrszolgálatuk során az intézkedés alá vont gépkocsik vezetőitől – arra hivatkozva alappal vagy a nélkül, hogy közlekedési szabálysértést követtek el – pénzt kérnek, és cserébe eltekintenek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől vagy a helyszíni bírság kiszabásától.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők – az M1-es autópályán közlekedő külföldi gépkocsik tudatos kiválasztásával – szervezett módon, rendszeres haszonszerzésre törekedve követték el korrupciós bűncselekményeket.

Az ügyészség október 19-én egy összehangolt akciót hajtott végre: motozást, kutatást, illetve szemlét tartottak, és az elkövetőktől 40 bolgár levát, 75 román lejt, továbbá 165 eurót foglaltak le. Mindkét elkövető gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, egyikük a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, míg a másik rendőr nem tett vallomást. A terheltek szolgálati jogviszonya lemondással megszűnt.

A korrupt rendőrök akár 12 évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik