Belföld

Korábban összeverték a postán a szerdán elhunyt magyar bokszbajnokot

Életének 64. évében váratlanul elhuny a Budapesti Honvéd legendája, a világbajnoki ötödik és kilencszeres magyar bajnok Danyi Jenő – tudatta kedden a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

A szerdai Blikk azt írja, az egykor ünnepelt sportolót megverték a postán, sorban állás közben. Az eset még hetekkel ezelőtt történt, ám testvére, Dani Gyula szerint a támadás hozzájárult fivére halálához. „Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta. Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!”

Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

Danyi, aki civilben hentesként dolgozott, még évekkel ezelőtt két agyi infarktuson is átesett, de a lap szerint rokkantnyugdíjasként is megküzdött a nehézségekkel. Sokat betegeskedett, a postai incidens után más probléma miatt került kórházba, ám testvére szerint a verés miatt rosszabbodott az állapota, és nem lehet kizárni, hogy szerepet játszott a halálában, ezért feljelentést tett.

A rendőrség október 16-án rendelt el nyomozást súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ám úgy tudják, nem szeptemberben, hanem korábban történt a bántalmazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik