Belföld

Donáth Anna EP-képviselő asszisztenseként dolgozik Ceglédi Zoltán

A tévés elemző- és véleményműsorokból és humoristaként is ismert Ceglédi Zoltán a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna asszisztenseként dolgozik – írta meg a 444.hu, hozzátéve, hogy a helyi asszisztensek nem az Európai Parlamenttel állnak szerződésben, hanem a képviselővel, személyes tanácsadóknak lehet őket titulálni.

Ceglédi többnyire elemzőként szólaltatják meg a kormány és az ellenzék politikájáról, a Dumaszínház humoristájaként önálló esteket is szervez, rendszeresen publikál a Jelen című hetilapban és a szeged.hu önkormányzati oldalon, több tízezres Facebook-követőtáborral bír, és az ATV rendszeres vendége – írja a lap, amelynek kérdésére Ceglédi azt írta: egyéves, határozott idejű szerződésről van szó, kommunikációs tervezésről, szövegírásról, kampányötletek kigondolásáról, stratégiai tanácsadásról és politikai napirendelemzésről.

Donáth Anna stábja kiadta a szerződést, e szerint Ceglédi január eleje óta dolgozik az EP-képviselő mellett, és javadalmazása bruttó 865 ezer forint havonta. A momentumos politikusnak Mécs János bruttó 166 ezerért ad alkotmányjogi tanácsokat év végéig, Szakács András pedig szeptember végétől január végéig összesen bruttó 2,6 millió forintot kap kommunikációs tanácsokért és tréningekért.

Frissítünk!

Ceglédi Zoltán a hvg.hu fizetős felületén közzétett publicisztikájában azt írja: nem a Momentum tanácsadója, az Európai Parlamenttől kapja a fizetését azért, hogy a liberális Renew Europe frakció egyik tagját, Donáth Annát az EP által meghatározott formában és eljárásrend szerint megkötött szerződés alapján ellássa szakmai segítséggel. „Releváns dilemma, hogy ezt a nyilvános megszólalásaimnál be kell-e külön jelenteni. Én arra jutottam, hogy egy politikai háttérmunkát nem változtatok szóvivői pozícióvá” – írta.

Azt korábban a Pesti Srácok írta meg, hogy Ceglédi cége 2019 első felében havi 400 ezer forintért Szél Bernadett független képviselőnek, az LMP korábbi társelnökének adott tanácsot.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik