Belföld koronavírus

Müller Cecília: A középkorúak között terjed most a leginkább a vírus

Az országos tiszti főorvos a napi koronavírus adatok ismertetése után arról beszélt, hogy jelenleg 46 iskolában,és 21 óvodában találták meg a vírust. Összesen 156 osztályban zajlik digitális oktatás.

Müller Cecília elmondta, hogy a 40-49 évesek aránya a fertőzöttek között elkezdett növekedni, már többen vannak a középkorúak a fertőzöttek között, mint a 20-29 évesek. Az új fertőzöttek átlagéletkora az utóbbi héten 44,4 év volt.

A gyerekek kevéssé érintettek, az idősebbek viszont újra egyre jobban, azaz ismét a veszélyeztetettebb életkorúak között kezd terjedni a koronavírus Magyarországon. A fertőzöttek 52 százaléka nő.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy minden háziorvoshoz megérkezett az influenzaoltás. Elismételte, hogy az idősebbeknek, illetve a krónikus betegeknek a legfontosabb ezt beadatniuk.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy fehér ruhába öltözött csalók, hamis önkormányzati papírokkal azzal házalnak több helyen, hogy fertőtleníteni akarnak. A rendőr azt mondta, ha ilyennel találkozunk, lépjünk kapcsolatba a települési önkormányzattal, illetve a rendőrséggel, ha valóban csalókról van szó.

Elhangzott kérdésként, hogy mi történik azokkal az orvosokkal, akik nem hajlandóak odamenni, ahová átvezénylik őket. Müller Cecília ilyen esetről még nem hallott, szerinte mindenkinek helyt kell állnia azon a helyen, ahol éppen szolgálnia kell, felidézte, hogy a hippokratészi eskünek így lehet megfelelni.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik