Belföld

Tóth Vera: Nekem sem volt mindig fenékig tejfel az élet! (x)

Az utóbbi hónapok egészségügyi kihívásaira reagálva a Procter&Gamble (az Ariel, Always, Jar, Lenor, Pampers, Head&Shoulders, Pantene és sok más hazánkban is ismert márka gyártója), újabb társadalmi felelősségvállalási kampányt indít a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben nélkülöző családok és gyermekek megsegítésére. A Márkák, melyekre számíthat elnevezésű országos kampány során minden megvásárolt P&G termék után 1 adománytermék jut el a Magyar Vöröskereszthez, amely a nehéz helyzetbe került családokat támogatja országszerte.

A program mellé állt Tóth Vera, énekesnő, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlásra és a vállalatok szerepvállalásának jelentőségére ebben a különösen nehéz helyzetben.

„Ismert emberként naponta találkozom szívszorító történetekkel. Százával kapom a leveleket emberektől, akik úgy érzik, hogy sosem fogják meglátni a fényt az alagút végén. – mondta Vera. – El sem tudjuk képzelni, milyen a valódi szegénység, milyen az, amikor már tisztálkodásra: szappanra, samponra, mosószerre sem marad pénz. A vírushelyzet előtt is sújtotta ezeket a családokat a sors, de utána még többen írhatták életük margójára a “nincs” szót. Az ember, látva, hallva ezeket a sorsokat néha olyan tehetetlennek érzi magát, hogy nem is tudja, honnan induljon neki a segítségnyújtásnak, de törekedhetünk arra, hogy valamilyen globális megmozduláshoz csatlakozzunk. Ehhez nyitott szemmel kell járnunk. A Procter&Gamble kezdeményezése azért jó, mert alapvető szükségletekkel tudja ellátni a szegényebb családokat.”

A programhoz most bárki egészen apró segítséggel hozzájárulhat, hiszen már egy vásárlással is támogathatjuk a rászoruló családokat.

A Magyar Vöröskereszt országos hálózatán keresztül minden megyébe eljuttatja az adományokat, terveik szerint közel 2000 olyan nehéz helyzetben lévő családot támogatva, amelyeknek mindennapi megélhetése került veszélybe a kialakult helyzet miatt. A termékadományokból támogatásban részesülnek a Magyar Vöröskereszt saját intézményei is, így országszerte mind a 10 Családok Átmeneti Otthona és 76 hajléktalanokat ellátó intézmény és szolgáltatás számára is jut segítség.

„29 éve vagyunk jelen Magyarországon segítve a rászoruló közösségeket, de a koronavírus-járvány első hulláma alatti segítségnyújtás számunkra is példanélküli időszakot jelentett az egy hónapra jutó adományozott termékek mennyiségét tekintve. – mondta el Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – Három hónap alatt több mint 150 raklapnyi, közel 46 millió forint összértékű termékadományt (egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket) juttattunk el a Magyar Vöröskereszt, az UNICEF, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a csömöri és gyöngyösi gyárainkhoz kötődő helyi közösségek, civil szervezetek és környékbeli kórházak számára.”

A Procter&Gamble a járvány kitörése óta folyamatosan nyújt segítséget globális, országos, és helyi szinten is.

Az őszi kampányban részt vesz az összes hazánkban jól ismert és kapható Procter&Gamble márka: Ariel, Jar, Pampers, Lenor, Naturella, Pantene, Oral-B, blend-a-med, head&shoulders, Herbal Essences, Discreet, Gillette, Aussie, Ambi Pur, Always, Old Spice, Tampax. A programban együttműködik számos kiskereskedelmi bolthálózat is: Metro, DM, Rossmann, Müller, Spar, Interspar, Auchan és Tesco.

A kampányról bővebben a www.everydayme.hu/adomany oldalon tájékozódhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik