Belföld

Elítélte a bíróság az ellenfelét ököllel ütő siklósi kézilabdázót – videón a balhé

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kiskőrösi Járási Ügyészség azt a garázdasággal gyanúsított férfit, aki szeptember végén a Kiskőrösi KSK-Siklós KC NB II-es férfi kézilabda mérkőzésen ököllel esett az ellenfél egyik játékosának, majd az öltöző előtt is folytatta a bántalmazást.

A játékidő letelte előtt 10 másodperccel konfliktus alakult ki az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között. Ezt látta az ügy vádlottja, a siklósi játékos apja, aki szintén játékosként a cserepadon ült. A férfi berohant a pályára és rátámadt a konfliktusban részes kiskőrösi játékosra. Meglökte a kiskőrösi játékos felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a támadója nyakát, így mindketten a földre kerültek.

Ezután a siklósiak játékosa  a kiskőrösi játékos hátára térdelt, majd ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, de konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult.

Mintegy tíz perccel később a siklósi férfi a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret. A balhé azonban ezzel még korántsem ért véget. Az öltözők előtt a folyosón állt ugyanis a korábban megtámadott kiskőrösi játékos is. A férfi odament hozzá és nagy erővel pofon ütötte. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a támadója megbüntetését.

A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a siklósi játékos bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a játékost és 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Olvasói sztorik