Belföld

Koronavírus: elhunyt 33 idős beteg

1474 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett,

14 088-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 41%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írják, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést. Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk.

Kiemelt kép: Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én. (MTI/Czeglédi Zsolt/MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik