Belföld

Egy papírbálába szorult 71 éves bosnyákkal kezdődött, 226 milliós drogfogással végződött a hét sztorija

A rendőrség honlapján viszonylag gyakran lehet bizarr történetekkel találkozni, de most a szokásos színvonalat is sikerült messze felülmúlni. Annyi biztos, hogy a történet csütörtökön délelőtt kezdődött: egy zsámbéki parkolóba riasztották a rendőröket egy papírbálába szorult férfihez, és itt már össze is kuszálódik a sztori.

Nem világos, hogy a 71 éves bosnyák kamionsofőr hogyan esett a bálába, csak sejthető, hogy kipakolt belőle valamit – hamarosan kiderül, hogy mit –, és közben esett bele arccal előre. És az sem tiszta, hogy ki hívta a rendőröket, mert a rendőrség híre szerint egy segítő járókelő, aki furcsa csomagot vett észre a kamionban, viszont a cikkben megemlített segítő, A. Máté szintén sáros, mint később kiderült.

Ugyanis a furcsa csomag egy zsák fű volt, és később még több drog került elő a raktérből. De itt még messze nincs vége a történetnek. Vagy a kamionsofőr, vagy a 22 éves A. Máté elmondta a rendőröknek, hogy utóbbinak van egy társa, B. Dániel, aki már elhajtott korábban egy megpakolt csomagtartójú autóval.

A rendőrök ezért a szintén 22 éves B. Dániel nyomába eredtek, és el is csípték egy újbudai parkolóban: nem hazudott, aki beköpte, tíz zsák marihuánát találtak nála is.  Illetve 91 927 900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le tőle.

Néhány 100 eurós is volt B. Dánielnél. Forrés: police.hu

A teljes fogás 90 kiló marihuána, aminek az utcai értéke 226 millió forint.

A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét 2020. október 16-án elrendelte.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik