Belföld

Szétverte a lakást egy veszprémi férfi, miután elárverezték a feje fölül

Százhúsz óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta a Veszprémi Járásbíróság kisebb értékű lopás és rongálás miatt azt a 48 éves veszprémi férfit, aki szétverte a lakását, miután elárverezték a tartozásai miatt. A bíróság a magánfél polgári jogi igényének érvényesítését egyéb törvényes útra utasította, továbbá kötelezte a bakonyi férfit az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A veszprémi férfinak elárverezték a lakását a felhalmozott hitel- és közüzemi tartozásai miatt, amelynek során a tulajdonjogot a sértett szerezte meg. A férfi egy hónappal az árverést követően, a már a sértett tulajdonát képező lakás alkatrészeit képező berendezési és felszerelési tárgyakat szándékosan megrongálta, valamint leszerelte és elvitte többek közt a lapradiátorokat, ajtót és ablakot.

A férfi a lakás alkatrészeinek és felszerelési tárgyainak leszerelése során több mint félmillió forint rongálási kárt okozott, a lopási kár összege csaknem háromszázezer forint volt, míg a további szándékos rongálással további több mint félmillió forintos kár is keletkezett. A lopással okozott kár a lefoglalással részben megtérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik