Belföld

Lázár János: Politikai húsevő vagyok, vannak még terveim

Részben saját szórakoztatásukra, részben sokak tanulságára adták ki Csepreghy Nándor egykori államtitkárral a Winston Churchill pénzügyeiről szóló könyvet, mondta Lázár János a Spirit FM-en, melyet az atv.hu szemlézett. A volt miniszter úgy véli, érdekes megnézni egy-egy politikus esetében a pénzhez, a gazdasághoz való viszonyát.

Lázár szerint azért is gondolták, hogy ez hasznos lehet hazánkban, mert itt a politika és a gazdaság kapcsolatát leegyszerűsítve vagy prűd módon kezelik. Azzal kapcsolatban, hogy nem befolyásolták-e Churchillt tartozásai, pénzügyi helyzete és baráti kapcsolatai politikai döntéseiben, Lázár azt mondta: soha senki nem talált egy olyan döntést sem, ami pénz vagy barátai befolyása által motivált lett volna, Churchill mindig elvhű volt.

Arra a kérdésre, hogy Churchill politikai életútjával párhuzamosan Lázár mostani tevékenységét parkolópályának érzi-e, a volt miniszter közölte: „kis feladatokkal és nagy alázattal foglalkozom, ez engem nagyon szórakoztat és inspirál”. Mint mondta:

Nyilván az ember életében vannak különböző szakaszok, 8 évet dolgoztam frakcióvezetőként, államtitkárként és miniszterként, 6 évig ott ültem minden kormányülésen. Azt gondolom, hogy nekem is elég volt, és belőlem is elegük volt néhányaknak.

Szerinte egy magas állami vezetői pozícióból vissza kell menni a kis dolgokkal foglalkozni, mert „aki nem érti a hétköznapi életet és elszakad a valóságtól, az képtelen lesz nagypolitikai célok megvalósítására”.

Lázár izgalmas feladatnak tartja, hogy lehetne „összeálmodni” Hódmezővásárhelyt és Szegedet, és közölte:

Félreértés ne essék, én is politikai húsevő vagyok és vannak még elképzeléseim és terveim, valamint van mondanivalóm is az ország jövőjével kapcsolatban.

A volt miniszter arról is beszélt, hogy egyetért abban Orbán Viktorral, hogy „egy dolog a gyermekvédelem, és egy más dolog a szexuális elköteleződés”, és ezzel kapcsolatban tanult egy fontos mondatot a miniszterelnöktől:

a Fidesz egy olyan politikai közösség, ahol a melegeket illetően egy kérdésben nem értünk egyet, de ez nem zárja ki, hogy minden más kérdésben egyetértsünk.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik