Belföld

Vascsővel vertek össze egy 88 éves beteget, hogy megszerezzék az ételét és a tüzelőjét

Továbbra is rács mögött marad az a pár, akik megkötöztek és vascsővel vertek össze egy súlyos betegségben szenvedő 88 éves asszonyt a körösladányi otthonában.

A 46 éves nő és a több mint húsz évvel fiatalabb párja bement a velük egy utcában lakó idős nő lakásába és pénzt követeltek tőle. Amikor nem kapták  meg, a nő kirángatta a nyugdíjast a folyosóra, vascsővel többször ráütött a kezére, hátára, fejére, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle.

Ezt követően hanyatt lökte, és a földön fekvő asszonyt többször is megrúgta. A nyugdíjas asszony a fejét is beverte, ami erősen vérzett. A nő kutatást végzett a lakásban, majd az utca felőli szoba ablakát kinyitotta, azon kiadogatta társának a lakásban talált dolgokat, fagyasztott húst, hasított fát.

Később a gyanúsított-páros női tagja megkötözte a nőt és bekötötte a szemét. A terheltek a házat a kora reggeli órákban hagyták el: 10.500 forint készpénzt, arany ékszereket és egy régi típusú mobiltelefont vittek magukkal. Az idős asszony maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak az orvosi beavatkozás mentette meg.

A táblabíróság szökés, elrejtőzés, és  bűnismétlés veszélye miatt fenntartotta a pár letartóztatását.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik