Belföld koronavírus

Szigorítják a karanténszabályokat, 150 ezer forint lehet a kiszabható bírság

A karanténszabályok megsértése esetén a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet egy törvényjavaslat alapján, amit pénteken nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A javaslat szerint a bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

A karanténkötelezett a karanténlakást a hatósági házi karantén lejártát követő napot megelőzően kizárólag az illetékes rendőrkapitányság részére tett bejelentés tudomásulvételét követően, orvos utasítására, megbetegedése miatt – a sürgősségi betegellátást végző személy kíséretében –, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, vagy kormányrendeletben meghatározott esetben hagyhatja el.

A Népszava egyébként péntekenúgy értesült, hogy hétfőn sürgősséggel szigorít a járványügyi szabályokon, ez várhatóan a maszkviselettel kapcsolatos intézkedéseket is érintheti majd.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik