Belföld

Aktus közben készült felvételekkel állt bosszút az élettársán egy barcsi férfi

Több ügyben is vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége az ellen a büntetett előéletű 46 éves férfival szemben, aki szexuális tartalmú fényképeket osztott az élettársáról, valamint hamis ukrán jogosítvánnyal próbált meg Horvátországba utazni.

A férfi 2018 nyarán összeveszett az élettársával, ezért bosszúból álprofilt hozott létre a párja adataival az egyik közösségi oldalon. Erre a profilra a férfi több olyan fényképet töltött fel, ahol az élettársa szexuális cselekmény végzése közben volt látható, illetve ezeket a képeket elküldte a nő hozzátartozóinak és ismerőseinek is. A férfit tíz hónap fogházra ítélte a Barcsi Járásbíróság, de végrehajtását két évre felfüggesztette.

De nem csak emiatt vonták felelősségre. A férfinak évekkel ezelőtt bevonták a jogosítványát ittas vezetés miatt, ezért idén februárban a vezetési jogosultságának igazolása céljából egy saját adatait tartalmazó, hamis ukrán vezetői engedélyt adott át, amikor a barcsi határátkelőnél kilépésre jelentkezett.

Az ellenőrzést végző határrendész észlelte a jogosítvány hamisságát, ezért a férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban a bíróság elé állították.. A bíróság ezért jogerősen nyolc hónap börtönre ítélte a férfit.

Fotó: Ügyészség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik