Belföld

Börtönre ítélték a szeretőjét szexvideóval zsaroló férfit

Egy év tíz hónap börtönre ítélte a tatabányai törvényszék azt a férfit, aki egy nőt szexuális aktusról készített állítólagos videóval zsarolt, egy másiknak pedig egy nem létező székesfehérvári lakást ajánlott albérletbe.

A férjezett nő 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a férfival, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A férfi idén február elején Viber alkalmazáson keresztül közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. Valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is át is küldi az asszony házastársának.

A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a férfinak. A zsarolónak azonban ez nem volt elég és újabb 50 ezret akart, ekkor a nő feljelentette.

De nem csak emiatt állították bíróság elé. Tavaly decemberében tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol az ügye másik sértettje keresett albérletet. Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért.

A nő sokallta az összeget, végül 20 ezer forintot utalt el a férfinak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, a férfi azonban újabb összegeket kért például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül azt követően jelentette fel a férfit, hogy az a kérése ellenére nem adta vissza az addig elutalt összegeket.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik