Belföld

Mellkason szúrta a fiát, mert rászólt és elvette tőle a pálinkásüveget

Letartóztatta a Nógrád Megyei Főügyészség azt az 57 éves pásztói férfit, aki pár nappal ezelőtt részegen mellkason szúrta fiát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi október 11-én reggel nyolc körül már erősen ittasan az otthonában hangoskodott. Családtagjai még pihenni szerettek volna, ezért a felnőtt, de vele együtt élő fia átment a szobájába és elvette tőle a pálinkásüveget azzal, hogy ha csendben marad, akkor visszakapja.

A férfi azonban tovább kiabált, sértegette családtagjait, és fenyegetőzött, a fia ezért apja fölé hajolva újra arra kérte, hogy maradjon csendben. A férfi ekkor felkapta a mellette álló kis asztalon elhelyezett, kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és „Megöllek!” felkiáltással a fia mellkasába döfte.

A férfi szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett, de a súlyosabb, vagy halálos eredmény elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető. A Balassagyarmati Járásbíróság egyetértett az ügyészi  indítvánnyal és a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a támadó letartóztatását.

A végzés ellen a férfi fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges, de az a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik