Belföld koronavírus

Elhunyt újabb 29 beteg, 950 új fertőzöttet találtak

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  41 732 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 28 052 fő, de ez az adat egyre kevésbé írja le a valós járványhelyzetet, mert a tesztek száma elégtelen, a kapacitások pedig nem nőnek.

10742 tesztet végeztek az előző napon, ez 9 százalékos találati arányt jelent.

Elhunyt 29 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1052 főre emelkedett. Korábban nem haltak még meg ennyien egy nap alatt Magyarországon koronavírus következtében. A gyógyultak száma 12 628.

Lakosságarányosan az elmúlt 14 napban nagyon rosszul állunk a halálozásokat tekintve: Európa legrosszabbul teljesítő országai közé süllyedtünk a kormány által legfontosabbnak vélt járványstatisztikában.

Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 43%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti: ebből világosan látszik, hogy az első hullámtól eltérően országszerte terjed a vírus, és már jóval kevésbé érinti arányaiban a fővárost, mint korábban.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti térképen nem az aktív esetek száma látszik, mert arról nem közölnek adatot, hanem az eddig igazolt esetek száma olvasható le megyénként.

1555 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 167-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik