Belföld

A rendkívüli migrációs nyomásra hivatkozva újra rendkívüli pénzt kap Pintér

Az áprilisi 30 milliárdos plusz sem volt elég a Belügyminisztérium számára, megint kisegítették a tárcát – írja a Népszava.

Bár már a menekültválságnak nevezett időszak öt éve lezajlott, kormány szerint még mindig „Rendkívüli migrációs nyomás” éri az országot, így újabb forrásokat küldenek a helyzet kezelésére. A szerdai Magyar Közlönyből derül ki, hogy az Orbán-kabinet 6,6 milliárd forintot utalt a Belügyminisztériumnak erre a feladatra, méghozzá azonnal hatállyal.

Ez már a második forrásbővítés az idén, áprilisban ugyanis 29,6 milliárdot adtak a Pintér Sándor vezette minisztériumnak, szintén a rendkívüli migrációs nyomásra hivatkozva.

A kormány 2015 szeptembere óta rendszeresen meghosszabbítja az úgynevezett tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, jóllehet a kihirdetésének a törvényi feltételei sem adottak.

A rendőrség hivatalos közlései alapján a tavaszi utalás hetében Magyarországon 12 megakadályozott tiltott határátlépés történt, és 21 főt állítottak meg, majd kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron

Most valamivel élesebb a helyzet, mivel a 41. héten 281 megakadályozott tiltott határátlépésről és 1144 feltartóztatott majd a kerítésen túl visszatoloncolt határsértőről számolt be a police.hu. Ez azonban elenyésző szám a 2015-ös válság napi több ezres határátlépéséhez képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik