Belföld

„Ügyfeleinkkel közösen tesszük fenntarthatóvá a jövőt” (x)

Az UniCredit Bank idén ünnepli magyarországi fennállásának 30. évfordulóját, és a jubileum alkalmából ügyfeleinek történetein keresztül mutatja be, hogyan járult hozzá az üzleti fenntarthatósághoz. Ezek a történetek megmutatják, hogy egy vállalat életébe miként tudnak beépülni az üzleti és környezeti fenntarthatóság szempontjai, függetlenül a vállalat profiljától. A bank a jövőben még nagyobb figyelmet fordít olyan projektekre, melyeknek pozitív társadalmi vagy környezeti hatása van. Ismerje meg e vállalatok történetét!

Ritka állatfajok mentése és a jövő zoológusainak képzése

Nyíregyházi Állatpark

Gajdos László az ország legkeletibb régiójába egy olyan állatparkot álmodott meg, ahol a szabolcsi gyermekeknek megmutathatja távoli tájak egzotikus, vadonélő állatait. Ma Európa egyik legszebb állatkertje működik Nyíregyházán. A különleges fajok bemutatása mellett a kihalás szélére került egyedek megmentését is zászlójukra tűzték, edukációs programjuknak köszönhetően pedig a jövő kis zoológusainak képzése folyik náluk. Törekvéseik hozzásegítenek minket ahhoz, hogy unokáink is lássanak majd ritka, ma még veszélyeztetett állatfajokat.

Hobbiból lett pékipari vállalkozás

Aranycipó Pékség

Hat fős családi garázscégként indult, és ma a dél-dunántúli régió legnagyobb pékipari vállalkozása az Aranycipó, ahol a szülők életművét már a második generáció, a Büki-testvérpár, László és Tamás építi tovább. Ők nemcsak a generációváltásban sikeresek, de munkáltatóként is rendkívüliek: dolgozóik közül 100 fő évtizedek óta velük dolgozik.

Kézműves receptek és kiváló minőség

Szamos Marcipán

A cukrászatnak egy különleges ágát képviseli ez a többgenerációs magyar vállalkozás: receptúrája a háború előtti kézműves hagyományokon és technológián alapszik. A család máig kitart a cégalapító nagyszülők hitvallása mellett még akkor is, ha ennek üzleti megtérülése akár 10-15 év is lehet. Az UniCredit Bank büszke rá, hogy a harmadik generációval együttműködve a kézművesség tradíciójának megőrzésében segítheti a Szamos Marcipánt.

Fenntartható várostervezés és multifunkciós városrészek

Futureal-csoport

Fenntartható, vegyes funkciójú városrészek és élhetőbb közösségi terek tervezése és kivitelezése zajlik a Futureal-csoportnál, akik jelenleg a dél-budai városközpont rekonstrukcióját végzik Kelenföld és Őrmező határán, élén Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központjával, az Etele Plazával, valamint az egyedülálló Budapest ONE irodaparkkal. Építészeik a jövőnek terveznek, kiváló érzékkel felmérve a városban élő emberek igényeit.

Fenntarthatósági törekvések egy bébiételes üvegben

HiPP Kft.

Kevesen gondolnák, hogy egy bébiétel gyártó amellett, hogy hazai biotermelők kiváló minőségű, vegyszermentes zöldségeit és gyümölcseit rejti üvegekbe, figyelmet fordít az üzeme környékén fészkelő madarakra, az energiagazdálkodásra, és az ökoszisztéma egészének védelmére is. A HiPP Kft. környezetvédelmi szempontjai messze túlmutatnak azon, hogy egészséges, minőségi és finom ételeket gyártsanak a babáknak: fenntarthatósági törekvéseik a teljes gyártási folyamatot, a cég egész tevékenységét áthatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik