Életfogytiglant kapott a brutális pécsi rablógyilkos

A férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a Pécsi Ítélőtábla jogerősen azt a férfit, aki megölt és kirabolt egy idős nőt 2014 nyarán Pécsett. A férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen. Cinkostársa 1 év 8 hónapot kapott lopásért, míg a 82 éves áldozatra rátaláló nő pénzbüntetést kapott segítségnyújtás elmulasztása miatt.

Az egyik férfi korábban járólapokat tett le a nőnél, így tudta, hogy nagy értékű porcelánok vannak a lakásában. Rávette a társát, hogy amíg ő szóval tartja a nőt, addig kutassa át a lakást. Társa megtalált a nő nyugdíjából legalább 100 ezer forintot, azt magához vette, majd távozott a lakásból. Az asszony azonban meghallotta a csukódó ajtót és kiabálni kezdett. Ekkor férfi eszméletlenre verte a nőt, később pedig fejbe és arcon szúrta,, hogy biztosan meghaljon..

Miközben a lakásban kutakodott felkereste az idős asszonyt az egyik ismerőse is. De amikor a nyitott ajtón keresztül meglátta a földön fekvő ismerősét, akkor azonnal pánikba esett és elrohant. De később sem értesítette a mentőket és a hatóságokat. A két férfi végig tagadta a bűnösségét a büntetőeljárás során.

A táblabíróság helybenhagyta a Pécsi Törvényszék ítéletét és életfogytig tartó fegyházra ítélte a rablógyilkost, társa 1 év 8 hónapot kapott lopás miatt. A segítségnyújtást elmulasztó nő pénzbüntetése már korábban jogerőre emelkedett.