Belföld

Öt évet kértek a vicceskedő vevő halálát okozó férfire

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki úgy leütött egy benzinkúton viccelő vevőt, hogy az földre esve beverte a fejét, majd a kórházban meghalt.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy öt év börtönt kértek a letartóztatásban lévő férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, tettét pedig azzal magyarázta, hogy ittas volt, és annyira felhúzta magát a beszóláson, hogy elvesztette a fejét.

A férfi tavaly október 20-ra virradó éjjel megtankolt ismerősével az egyik tatabányai töltőállomáson, majd bementek a shop részlegébe. Az üzletben ekkor megjelent egy szintén ittas vendég, aki viccesen azt kérdezte a gyanúsítottól, hogy „Tele a tank?”.

A férfi ezen úgy felkapta a vizet, hogy váratlanul ököllel állba vágta a kérdezőt. A vásárló az ökölütés miatt hanyatt esett és beverte a fejét a járólapba. Ezt követően kórházba vitték, azonban két és fél héttel később meghalt. A halála koponyatörés, agyzúzódás, agyvizenyő következtében állt be.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság bűnismétlés veszélye miatt tartsa fenn a férfi letartóztatását a határozat kihirdetéséig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik