Belföld koronavírus

Betörtek a pécsi Covid-központba

Lopás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki idén tavasszal betört a pécsi Covid-központba, és onnan műszaki cikkeket lopott.

Gácser Zsuzsanna Ágnes , a Baranya Megyei Főügyészség helyettes-szóvivője megkeresésünkre azt  közölte, hogy a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy nem volt pénze.

A férfi egyébként több éjszakát is eltöltött tavasszal a koronavírus-járvány alatti járványhelyzet alatt a Pécsi Tudományegyetem infektológiai osztályának üres, de lezáratlan részlegén. Mivel senki nem szúrta ki, így a kórház dolgozói azt sem tudták, hogy ott tartózkodik.

Az épületet azonban ekkorra már berendezték az esetleges COVID-19 fertőzéses betegek kezelésére. Kialakították az orvosi szobákat is, ahol elhelyezték a szükséges informatikai felszereléseket.

A férfi a veszélyhelyzet idején többször is megjelent a részlegen, ahonnan laptopokat, asztali számítógépeket lopott el, majd azokat értékesítette. A férfi közel félmillió forintos kárt okozott a bűncselekménnyel, tettéért akár három év börtönt is kaphat.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik