Belföld

Laptopokat osztott az ITM a borsodi időközi helyszínén

Időközi választás lesz Szerencsen vasárnap, amelynek tétje a kormány kétharmada, így meglehetősen nagy hévvel kampányol a Fidesz a borsodi településen. Mindezt elég jól mutatja, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára csütörtökön a településre látogatott, ahol többek közt laptopokat adott át, szúrta ki a Telex.

Solymár Balázs egyébként, ahogy kiemelt képünkön is látható, „Hajrá, Zsófi” feliratú maszkban biztosította támogatásáról az időközi választás fideszes indulóját, Koncz Zsófiát. 

A helyettes államtitkár a csütörtöki eseményen többek közt arról beszélt, hogy a járvány miatt gyakran otthonról, a digitális távoktatás keretében kell tanulniuk a fiataloknak, és ehhez nem mindenkinek áll rendelkezésére megfelelő eszköz. A program lényege, hogy vállalkozások, nonprofit szervezetek felajánlásokat tehetnek, és így rászorulók számítógépes eszközökhöz, laptopokhoz, tabletekhez juthatnak.

A felajánlásokból a tankerületnek 32 laptop jut, Solymár Károly Balázs a kollégiumban egy laptopot adott át.

A rendezvényen Koncz Zsófia azt mondta: a magyar oktatás a járvány ellenére „fantasztikusan, gördülékenyen” teljesít, az online oktatásra azonban szükség van, a digitalizációs fejlesztések ezt a célt is szolgálják.

A Telex megjegyzi, hogy nem az ITM helyettes államtitkára az első, aki Szerencsre látogatott a választás előtt: nemrég Palkovics László és Varga Judit miniszterek is „Hajrá, Zsófi” maszkokban jelentek meg a választókerületben.

„Tisztázzuk: ki a Fidesz-bérenc?"
Vasárnap időközi képviselő-választást tartanak Tiszaújvárosban, ezért az elmúlt hétvégén a helyszínre vonultak a politikai pártok prominensei. Megmutatjuk, hogyan kampányoltak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye hatos számú választókerületében vasárnap tartanak időközi képviselő-választást Koncz Ferenc tragikus halála miatt. A Fidesz-KDNP az elhunyt parlamenti képviselő lányát, a korábban Fidelitas-alelnök Koncz Zsófiát, míg az ellenzéki pártok többsége közösen az antiszemita Facebook-posztjai miatt támadott Bíró Lászlót indítja.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik